eclame en folderverpreidingblog

Hoi, ik ben Job. Sinds mijn veertiende ben ik al goed bekend met reclame- en folderverspreiding. Eerst ben ik, zoals zo veel leeftijdsgenoten destijds, aan het werk gegaan als bezorger. Naarmate ik ouder werd, groeide bij mij de interesse om meer met de distributiekant ervan bezig te gaan. Gelukkig was ik in dienst bij een leuk bedrijf dat mij in staat stelde om mijn ambities waar te maken. En kijk waar ik nu zit: tegenwoordig ben ik manager bij het bedrijf waar ik als tiener aan de slag ging. Het is een ontzettend en afwisselend beroep, waarin ik de mensen mag aansturen die de reclamefolders creëren. Op deze blog laat ik je graag kennis maken met alle facetten van dit fantastische beroep!

Reclame- en folders verspreiden

Verschepingen Blog

Marketing

Je wilt natuurlijk dat jouw folders gelezen worden. Níet terechtkomen op de oude papierstapel en níet direct in de prullenmand belanden: is dat een onmogelijk streven? Wellicht, maar als je een paar tips in acht neemt kun je ervoor zorgen dat je folders worden bekeken én gelezen.

Uitstraling en tijd

Zorg voor een opvallende folder: simpel of juist extravagant. Hoe dan ook, je folder moet íets hebben wat mensen aanspreekt. En dat is natuurlijk lastig, want niet iedereen wordt door hetzelfde aangesproken. Maar wat is je doelgroep? Zijn dit doorgaans rustige mensen die bijvoorbeeld graag een theater bezoeken, of zijn het juist extreme actievelingen die niet gek zijn van een feestje? Het spreekt voor zich dat dit invloed heeft op de uitstraling van de folder. Dus in plaats van een opvallende folder: zorg voor een folder/flyer die aansluit op je doelgroep. Daarnaast is het folders verspreiden extreem effectief wanneer het buiten de reguliere 'folders verspreiden'- tijden wordt gedaan. Met andere woorden, folders verspreiden kun je het beste doen wanneer iemand thuis rustig op de bank zit! Weet je bijvoorbeeld een buurt waar veel huismoeder/vaders wonen? Die zijn meestal in de middag tussen 1 en 5 wel thuis. Zo omzeil je bovendien de post met folders die rond 1 à 2 uur en in de ochtend wordt bezorgd. Zo zorg je ervoor dat je folder niet verdwijnt binnen een grote stapel aan reclame die vaak direct in de prullenmand belandt. Nee, nu moet de persoon in kwestie de folder oprapen en hij of zij zal er waarschijnlijk een oogje opwerpen! In dat geval komt een folder die aanspreekt weer naar boven: mocht hij aanspreken dan zal de persoon de folder verder bekijken en eventueel de website (als die er duidelijk opstaat) bezoeken.

Waar?

Naast deur- aan deur folders verspreiden kun je natuurlijk op openbare ruimtes gaan staan. Denk daarbij aan een markt, een station of een drukbezochte winkelstraat. Ergens op een hoekje de folders zonder aandringen aanbieden, met een vriendelijke uitstraling, kan voor veel verspreiding zorgen binnen een korte tijd! Wil je iemand betalen dit te doen, of maak je gebruik van jezelf of vrijwilligers? 

Tips

Naast het verspreiden van folders buiten de bezorgtijden en het verspreiden van folders in openbare ruimtes, kun je de volgende tips in acht nemen:

- vraag of mensen een folder willen, in plaats van de folder ongevraagd in de handen van de voorbijganger te duwen

- kijk mensen recht aan en sta achter wat je probeert over te brengen, met een glimlach!

Delen  

16 oktober 2017