eclame en folderverpreidingblog

Hoi, ik ben Job. Sinds mijn veertiende ben ik al goed bekend met reclame- en folderverspreiding. Eerst ben ik, zoals zo veel leeftijdsgenoten destijds, aan het werk gegaan als bezorger. Naarmate ik ouder werd, groeide bij mij de interesse om meer met de distributiekant ervan bezig te gaan. Gelukkig was ik in dienst bij een leuk bedrijf dat mij in staat stelde om mijn ambities waar te maken. En kijk waar ik nu zit: tegenwoordig ben ik manager bij het bedrijf waar ik als tiener aan de slag ging. Het is een ontzettend en afwisselend beroep, waarin ik de mensen mag aansturen die de reclamefolders creƫren. Op deze blog laat ik je graag kennis maken met alle facetten van dit fantastische beroep!

Alles over papieren draagtassen

Verschepingen Blog

Sinds 1 januari 2016 moet je als consument in winkels betalen voor een plastic tas. Deze maatregel is onder andere genomen om de plastic soep in zee te reduceren. Er zijn in het straatbeeld dan ook steeds meer papieren draagtassen te zien. Heb jij een eigen onderneming en ben je benieuwd naar welke soorten papieren tassen er allemaal zijn en wat hier de voor- en nadelen van zijn? Ik zet het hieronder voor je op een rij.

Verschillende soorten papieren draagtassen

Wat de beste papieren draagtas voor jouw winkel is, hangt af van je onderneming, de producten die je verkoopt en de boodschap die je wilt uitdragen. Kraftpapier (dat is stevig bruin papier) heeft een zeer milieuvriendelijke uitstraling. Tassen van kraftpapier hebben een hoge elasticiteit en scheuren daarom niet zo snel. Je kan een kraftpapieren tas laten bedrukken, maar kan ook een stempel met je bedrijfslogo laten maken, zodat je de tassen zelf kan bestempelen. Dit geeft de tas een extra authentiek karakter. Naast tassen van kraftpapier zijn er ook meer luxe papieren tassen. Zij zijn gemaakt van dikker papier en full color te bedrukken met bijvoorbeeld je bedrijfslogo of een mooi dessin. Ondernemers in de mode- en parfumeriebranche en luxe kledingmerken kiezen vaak voor gelamineerde papieren tassen. Deze vallen echter onder de plasticwet en zijn wat betreft kosten en milieu niet de beste keuze. Papieren draagtassen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Soms zijn zij voorzien van een papieren handgreep, soms van een (katoenen) koord. Een koord is uiteraard steviger. Voor meer stevigheid kan je een papieren draagtas ook van een bodemkarton laten voorzien. Er zijn zelfs woven papieren boodschappentassen. Deze hebben langere hengsels dan de meeste andere papieren tassen en zijn er op gemaakt om meerdere malen te gebruiken. Hoewel zij duurder zijn dan andere papieren tassen, draag je er wel een heel ecologische boodschap mee uit.

Voordelen van papieren draagtassen

Het voordeel van papieren tassen is dat zij milieuvriendelijker zijn. Papieren tassen zijn eenvoudig te recyclen en meestal ook gemaakt van gerecycled papier. Als papieren tassen gaan "zwerven" dan breken zij aanzienlijk sneller in de natuur af dan plastic tassen. Papier kan in twee tot vier maanden zijn afgebroken. Bij plastic is dit een proces van tientallen tot honderden jaren. Hebben papieren draagtassen ook nadelen? Helaas wel. Je hebt niet zoveel aan een papieren tas als je er natte dingen in vervoert, zoals een pak diepvriesgroente, of als je in een regenbui belandt. Ook kan je er minder goed zware artikelen in vervoeren, zoals boeken of wijnflessen. Dit probleem is echter te ondervangen door steviger (250 grams) papier te gebruiken of een bodemkarton.

Boxes in Stock BV heeft een ruim assortiment aan papieren draagtassen!

Delen  

29 mei 2018